Navigation

NN Group: overtreft de verwachtingen - neutrale houding - trend aandeel

NN Group $NN overtreft de verwachtingen met een sterke kapitaalgroei en een hogere solvabiliteit. Het aankondigende interim-dividend bedraagt 1,12 euro per aandeel vond ook plaats. Hoewel de cijfers op zichzelf redelijk zijn, gaan we niets met dit aandeel doen. Wel is de kans aanwezig dat het aandeel positief gaat reageren op de cijfers, maar het is niet duidelijk of deze beweging dan ook op de langere termijn wordt voorgezet.

NN ziet meer groei door de veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel, zo werd verteld aan CNBC, maar dat vinden wij voor nu te weinig om het aandeel aan te schaffen.

Wel is het mogelijk dat als de koers uit de huidige bandbreedte weet te breken, er een stijgende trend ontstaat. Dat is nu nog niet het geval. We blijven dus langs de zijlijn staan.

Enige cijfers van NN Group

In de eerste helft van 2023 wist NN Group een operationeel kapitaal van 997 miljoen euro te genereren, wat een stijging van 11% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het operationeel resultaat zag een significante stijging van 24,5%, wat leidde tot een bedrag van 1,40 miljard euro, met brede ondersteuning binnen het bedrijf.

De nettowinst voor deze periode bedroeg 0,6 miljard euro, wat lager is dan het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van desinvesteringen. De solvabiliteit steeg tot 201%, wat boven de voorspelde bandbreedte van 190-196% uitkwam. Het bedrijf ziet voortgang richting de doelstellingen voor 2025, ondanks de economische uitdagingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.