Navigation

Shell: uitspraken BP bevestigen vooruitziende blik van Shell - bullish

BP $BP heeft verklaard dat de wereld moet investeren in de productie van olie en gas om scherpe prijsstijgingen te voorkomen, terwijl tegelijkertijd de overgang naar duurzame energie versneld moet worden om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Dit werd eerder deze week geschreven in de media.

Bullish op Shell

De mening van BP vinden we fascinerend. Het geeft namelijk aan dat Shell $SHELL de juiste koers vaart. Shell heeft al duidelijk gemaakt door te gaan met het investeren in fossielen. Dat werd door groene beleggers als "niet leuk" gezien. Nu zien we dat ook BP eigenlijk hetzelfde zegt.

Het in Parijs gevestigde Internationaal Energieagentschap verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie dit jaar een record van 2,2 miljoen vaten per dag zal bereiken.

Dit geeft wel aan dat Shell juist de goede weg bewandelt, zonder overigens de transitie naar groen uit het oog te verliezen. Zo zal het ook aanzienlijk kunnen gaan profiteren van een nieuwe wet in Europa die veel meer laadpalen wil. Die kunnen dan mooi op de Shell stations gebouwd worden en dat levert ook weer omzet op.

Voor ons is dit een extra motivatie om in Shell long te blijven zitten. We zijn in 2020 weer gaan kopen. De kans is zelfs vrij groot dat zodra Shell de huidige weerstand weet te doorbreken, dat we nog groter gaan inzetten op dit aandeel.

Niet alleen kan het zo zijn dat Shell weer omarmd wordt nu haar strategie misschien wel voorloopt op verschillende andere oliebedrijven, het bedrijf keert ook een mooi dividend uit. Tevens worden aandeelhouders constant beloond doordat het bedrijf aandelen aan het inkopen is. Al met al ziet het ernaar uit dat er in de toekomst weer veel positiever wordt gedacht over de strategie van Shell. Dit kan gunstig zijn voor de koersvorming.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.