Navigation

Britse regering: aanzienlijke investering opslag CO2 - Vopak

De Britse regering plant een aanzienlijke investering in opslag van koolstofdioxide. De technologie is belangrijk voor de Britse klimaat neutrale doelstelling tegen 2050. Sunak overweegt echter ook de klimaatdoelen flexibeler te maken. Ondermeer krijgt een nieuw olieveld in de Noordzee naar verwachting groen licht.

Visie - bullish voor trend Vopak - Shell

Buiten het feit dat het aansluit bij onze visie dat een bedrijf als Shell $SHELL wel eens de juiste koers kan varen door te blijven investeren in fossielen, is dit bericht ook weer een duidelijk positief signaal voor Vopak $VPK dat wij positief beoordelen.

Vopak zet in op CO2-opslag en de kans is aanwezig dat het bedrijf wereldwijd één van de belangrijkste spelers hierin gaat worden. Vopak zet in op nieuwe energie en duurzame grondstoffen met €1 miljard aan investeringen tegen 2030.

Vopak heeft eerder een terrein in de haven van Antwerpen overgenomen om het te ontwikkelen tot een hub voor groene energie. Gasunie, Vopak en Gate Terminal werken tevens samen aan de ontwikkeling van een onafhankelijke open access vloeibare CO2-terminal in Nederland.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.