Navigation

Ebuso: in herstel - nog wachten

Na de zwakke cijfers en de verlaagde guidance van vorige week is het aandeel Ebusco $EBUS gedaald. Vandaag treedt er een herstel op. Kijkend naar de cijfers blijkt dat het bedrijf nog steeds last heeft van problemen in de toeleveringsketens en personeelstekort. Er is echter voldoende vraag naar hun bussen die reeds internationaal worden geleverd.

Nu gaat Ebusco activiteiten uitbesteden aan derden. Dit kan een drukkend effect hebben op de marges die al eerder zijn verlaagd. Aan de andere kant kan het er ook voor zorgen dat beloofde leveringen die vertraagd waren nu wel worden voldaan.

Dat gezegd hebbende zoeken we nog eens op het moment om in het aandeel te stappen. Ebusco zien we als een kandidaat om op een gegeven moment te worden overgenomen door een grotere speler. Mocht dat niet gebeuren, dan rekenen we erop dat er nog een ronde investeringen komt die tot verwatering kan leiden.

Doordat het bedrijf in een veelbelovende sector actief is kan het de kans vergroten dat beleggers binnenkort door een roze bril naar het aandeel gaan kijken. Dan kan het aandeel gaan herstellen. We doen nu nog niets, maar sluiten het dus niet uit dat we binnenkort toch als high-risk positie het aandeel naar up gaan zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.