Navigation

Amazon: FTC voorbereiding rechtszaak opbreken AMZN < Politico

De FTC bereidt een langverwachte antitrust-rechtszaak tegen Amazon (AMZN) voor volgens Politico. Dit is een belangrijke stap van de regering-Biden om de macht van techreuzen te beteugelen.

De zaak wordt naar verwachting in augustus ingediend en richt zich op de zakelijke praktijken van Amazon, waaronder Amazon Prime en het beleid dat het lagere prijzen op concurrerende websites blokkeert.

FTC-voorzitter Lina Khan speelt een cruciale rol in het onderzoek. Amazon zal mogelijk proberen Khan te wraken vanwege haar kritiek op het bedrijf. Voordat de zaak wordt ingediend krijgen de executives en advocaten van Amazon een laatste kans om hun zaak te bepleiten, naar verwachting in augustus.


Visie op eventuele rechtszaak opbreken Amazon

Als Amazon wordt opgesplitst, kan dit een precedent scheppen voor vergelijkbare zaken tegen bedrijven zoals Alphabet en Microsoft. De koersvorming van het aandeel Amazon zal naar verwachting in eerste instantie weinig reactie vertonen. Dit omdat een eventuele uitspraak nog lang kan duren.

Amazon wil geen opsplitsing, maar het kan op de lange termijn wel meer aandeelhouderswaarde opleveren. Over het algemeen zien wij dit nieuws niet als het belangrijkste aspect voor de richting van het Amazon aandeel op de korte termijn. Het aandeel Amazon beoordelen wij positief.

De aantrekkelijke waarde van de split-up, met onderdelen zoals Amazon Prime en AWS, maakt Amazon een aantrekkelijke investering, vooral op de lange termijn. De robotafdeling zal zelfs een hoop slagroom op de taart worden in de toekomst voor beleggers.

De conclusie over het aandeel Amazon

De conclusie is dan ook dat op de lange termijn een splitsing hoe dan ook kan plaatsvinden door de dominantie van Amazon die richting een monopolie gaat. Amazon protesteert, maar op de lange termijn zal het juist aandeelhouderswaarde creëren.

Op de korte termijn zal het aandeel vooral beïnvloed worden door de resultaatontwikkeling. Nadat we vanaf maart dit jaar het aandeel positief zijn gaan beoordelen, is daar geen verandering in gekomen. Ook na het artikel van Politico blijven wij positief gestemd. We zouden niet bijkopen gezien de reeds mooie winst en wachten met een stop in de winst rustig af wat de koers gaat doen.

FTC readies lawsuit that could break up Amazon
A case would be a high-water mark for FTC Chair Lina Khan who gained prominence criticizing the company’s dominance.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.