Navigation

Analog Devices: 6% hoger na cijfers en outlook - visie op aandeel

Analog Devices: 6% hoger na cijfers en outlook - visie op aandeel

Analog Devices $ADI rapporteerde sterke financiële prestaties voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024, met een omzet van $2,16 miljard en een winst per aandeel boven de verwachtingen.

Het bedrijf keerde in dit kwartaal $675 miljoen terug aan aandeelhouders via dividenden en aandeleninkopen.

Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht ADI een verdere omzetgroei en verbeterde winstgevendheid.

Onze visie op het aandeel

Het aandeel van Analog Devices ziet er op de lange termijn fantastisch uit. Hoewel we dit aandeel eerder hebben gemist zouden we als je het wel bezit blijven zitten.

De cijfers zijn sterk en de outlook is beter dan verwacht. Al met al zou de positieve trend zich wel eens kunnen voortzetten, hoewel het aandeel aan de dure kant is.

Sterke punten

  • Vrije kasstroom: ADI genereerde een vrije kasstroom van $620 miljoen in Q2 2024, wat een solide basis biedt voor toekomstige investeringen en schuldaflossingen.
  • Aandeleninkoop en dividenden: Het bedrijf keerde $675 miljoen terug aan aandeelhouders door middel van dividenden en aandeleninkopen, wat vertrouwen uitstraalt in de financiële stabiliteit.
  • Investeringen in AI: ADI verhoogde zijn investeringen in AI en Intelligent Edge toepassingen, wat hen in staat stelt om toekomstige groeikansen te benutten.
  • Operationele efficiëntie: Ondanks uitdagende marktomstandigheden bleef ADI winstgevend met een GAAP operationele marge van 17,9%.
  • Sterke bottom line: heeft in het tweede kwartaal een winst per aandeel (WPA) gerapporteerd van $1,40, wat hoger is dan de verwachte $1,26. De omzet bedroeg $2,16 miljard, terwijl $2,10 miljard werd verwacht. Voor het derde kwartaal heeft het bedrijf sterke omzetverwachtingen afgegeven.

Zwakke punten

  • Omzetdaling: De totale omzet daalde met 34% jaar-op-jaar, wat wijst op uitdagingen in de marktvraag en voorraadbeheer.
  • Segmentprestaties: Alle segmenten zagen een daling in omzet, met name de industriële (44%) en communicatiesegmenten (45%).
  • Bruto marge: De GAAP bruto marge daalde van 65,7% in Q2 2023 naar 54,7% in Q2 2024, wat de winstgevendheid onder druk zette.

Samenvatting van de resultaten

In het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2024 rapporteerde Analog Devices een omzet van $2,159 miljard, een daling van 34% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De GAAP-winst per aandeel daalde van $1,92 naar $0,61, terwijl de niet-GAAP-winst per aandeel daalde van $2,83 naar $1,40. De bruto marge daalde naar 54,7% (GAAP) en 66,7% (niet-GAAP).

Het bedrijf genereerde een operationele kasstroom van $808 miljoen en een vrije kasstroom van $620 miljoen. Er werden $456 miljoen aan dividenden betaald en $222 miljoen aan aandelen ingekocht.

Outlook en verwachtingen

Voor het derde kwartaal van fiscaal jaar 2024 verwacht ADI een omzet van $2,27 miljard, +/- $100 miljoen. De verwachte GAAP-winst per aandeel ligt rond $0,71, +/- $0,10, en de niet-GAAP-winst per aandeel rond $1,50, +/- $0,10. Dit impliceert een positieve vooruitblik met verwachte operationele marges van ongeveer 20,1% (GAAP) en 40,0% (niet-GAAP).

Toekomstige verwachtingen in begeleiding van management

Vincent Roche, CEO en voorzitter, benadrukte de stabilisatie van de inventaris en de verbetering van nieuwe bestellingen, wat optimisme wekt voor een cyclisch herstel in de tweede helft van het jaar. Roche wees op de groeiende vraag naar AI-gedreven toepassingen en de belangrijke rol die ADI speelt in het creëren en verwerken van real-world data.

Conclusie

Analog Devices heeft in het tweede kwartaal van fiscaal 2024 sterke prestaties geleverd ondanks uitdagende marktomstandigheden. De solide vrije kasstroom, voortdurende investeringen in AI, en terugkerende uitkeringen aan aandeelhouders tonen aan dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor toekomstige groei.

Echter, de significante omzetdaling en lagere marges wijzen op enkele zwakke punten die aandacht vereisen.

De vooruitzichten zijn positief, met verwachte omzetgroei en verbeterde winstgevendheid in het komende kwartaal. Over het geheel genomen blijft ADI een aantrekkelijk aandeel voor beleggers met een lange termijn visie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.