Navigation

Aperam: vrijdag cijfers - staat op een trading up - slecht nieuws mogelijk in koers

Aperam $APAM komt morgen met de resultaten. Op 8 januari van dit jaar zijn we naar een tradinp up gegaan. De resultaten van Aperam, daar verwachten analisten gemiddeld een EBITDA van 55 miljoen euro. De range ligt overigens tussen de 50 en 64 miljoen euro.

Kijkend naar de prijsactie op de chart ligt rond het huidige niveau tot net daaronder een steungrens. Steeds als de koers daar naartoe gaat, dan komt er een opwaartse beweging. Zodoende blijven wij optimistisch en gaan ervan uit dat de koers verder naar boven mag.

In het derde kwartaal leed het bedrijf verliezen door uitdagende omstandigheden in Europa, met historisch lage prijzen en volumes. De omzet daalde van 1,8 miljard naar minder dan 1,5 miljard euro, en de aangepaste EBITDA daalde van 235 miljoen naar 19 miljoen euro. Voor het vierde kwartaal verwachtte Aperam echter een verbetering ten opzichte van het derde kwartaal.

Belangrijk is hoe de vrije kaststroom zich verder zal gaan ontwikkelen en er wordt verondersteld dat deze in de komende kwartalen gaat verbeteren. Aperam heeft een relatief hoog dividendrendement. Doordat langzamerhand de bodem voor haar markten in zich komt hoeft het hoge dividend niet in gevaar te komen. Momenteel ligt het dividendrendement op 5,8 procent.

De vergelijking is misschien niet geheel te maken, maar op donderdag kwam ArcelorMittal met cijfers. Daarop hebben we al een redelijke stijging gezien. Dit geeft aan dat de kans groot is dat ook bij Aperam het meeste slechte nieuws in de koersen zit en de koers naar boven kijkt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.