Navigation

Aperam: cijfers gemixt - voorzichtige outlook - visie

Aperam: cijfers gemixt - voorzichtige outlook - visie

Aperam $APAM rapporteerde een fors lagere aangepaste EBITDA voor het afgelopen kwartaal, maar overtrof toch mild de verwachtingen. Het bedrijf benadrukt dat hoewel de markt licht verbeterde, deze nog steeds zeer depressief is, met aanhoudende margedruk en reflecties van een industriële recessie in Europa.

Het aandeel Aperam

De cijfers van Aperam, die dan op de headline iets beter zijn dan verwacht, zijn onderliggend nog steeds zwak. Als je kijkt naar de outlook dan zie je dat men toch een beetje blijft twijfelen over de korte termijn. En daarnaast heeft Aperam bekendgemaakt dat de schuld zal stijgen. Dat is een tegenvaller.

Dat gezegd hebbende verandert dat weinig aan onze visie op het aandeel Aperam. Zoals we eerder hebben verteld, we verwachten nog steeds een zwakte, maar tegelijkertijd rekenen we er ook op dat in de komende paar kwartalen de situatie gaat verbeteren.

Deze cijfers geven aan dat Aperam iets beter presteert dan verwacht en er dus rekening mee houdt in het eerste kwartaal van dit jaar dat de resultaten ongeveer gelijk zijn aan het vierde kwartaal. Dat is nog steeds matig, maar we verwachten dat een kans van een upturn in de tweede helft van dit jaar mogelijk is.

Zodoende blijven wij er ook bij dat Aperam, dat we op een tradingbuy onlangs hebben gezet, zig-zaggend kan stijgen. En ook al zou de koers tijdelijk haperen, want dat is altijd mogelijk, rekenen we erop dat in de komende kwartalen er een evident opwaarts potentieel in het aandeel zit. Mocht het aandeel wegdippen, is het mogelijk dat we groter gaan instappen.

Enige cijfers

De aangepaste EBITDA daalde naar 55 miljoen euro, vergeleken met 129 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde licht naar 1,55 miljard euro, terwijl de verzending van staal met 5 procent verminderde ten opzichte van het voorgaande jaar.

De nettowinst daalde naar 203 miljoen euro, terwijl de vrije kasstroom daalde naar 168 miljoen euro, en de netto financiële schuld steeg naar 491 miljoen euro.

Voor het lopende kwartaal verwacht Aperam een aangepaste EBITDA die vergelijkbaar is met het vierde kwartaal en voorspelt een stijging van de schuld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.