Navigation

Herhaling: Aperam: stoïcijnse reactie broker downgrades - tijd voor actie in aandeel

Het aandeel Aperam $APM staat na een aantal broker-downgrades vandaag toch hoger. Deze downgrades zijn waarschijnlijk weer veroorzaakt doordat het bedrijf richting heeft gegeven aan zakenbanken. Dat het aandeel hoger staat, geeft aan dat de kans op negatieve verrassingen (althans voor de markt) kleiner is geworden. Dit leidt ertoe dat wij overgaan tot actie in het aandeel Aperam.

Het aandeel gaat naar trading up

Terwijl we de overall rating nu nog neutraal houden, gaan we wel over tot een trading-up. Dit houdt in dat we in de komende maanden niet uitsluiten dat de koers gaat stijgen. Niet alleen is ondertussen de markt beter voorbereid op de kans van een nieuwe tempering van resultaten, ook de prijs actie van het aandeel begint beter te worden.

Tel daarbij op dat het dividendrendement ongeveer 7% is. Uiteraard is de kans dat het dividend iets wordt verlaagd aanwezig, maar dan is het nog steeds op een hoogst aantrekkelijk niveau als buffer voor het aandeel. Al deze zaken leiden tot een redelijke propositie voor het aandeel. Reden om over te gaan naar trading-up.

Terug naar de broker views

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 45,00 naar 44,00 euro. Het andeel blijf een buy. De bank verwacht geen sterke cijfers voor het vierde kwartaal, maar voorziet een minder zwakke prestatie dan in het derde kwartaal. De broker ziet geen aanzienlijke verbetering van de volumes. Het aandeel Aperam blijft echter aantrekkelijk volgens de bank vanwege het streven naar een structurele stijging van de EBITDA met 300 miljoen in 2025. Het dividendrendement van 7 procent wordt ook als aantrekkelijk beschouwd. Tot slot, Deutsche bank ziet een verwacht cyclische herstel en rekent op het positieve effect van het Carbon Border Adjustment Mechanism wat een CO2-heffing heffing is.

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 33,00 naar 31,00 euro. Het advies is op equal wight gebleven. De bank herzag de EBITDA-raming voor 2024 naar beneden, die nu 12 procent lager ligt dan de consensus. Het grootste risico ziet Morgan Stanley in de aankomende kwartaalcijfers van Aperam, vanwege de (te) hoge consensusverwachtingen. De vrije kasstroom is een cruciale factor vanwege seizoensgebonden schommelingen in het werkkapitaal. Morgan Stanley ziet de staalsector (roestvrij) als laag gewaardeerd. Deze sector heeft een korting van 34 procent op het lange termijn gemiddelde. Tevens is er een 30 procent discount in de sector constructiestaal. De bank geeft echter de voorkeur aan constructiestaal boven roestvrij staal en geeft de voorkeur aan Acerinox boven Aperam binnen de laatste categorie vanwege het verdienvermogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.