Navigation

Aperam: cijfers zwak - voorzichter over de toekomst

In het tweede kwartaal heeft Aperam (APAM) aanzienlijk minder winst geboekt. De nettowinst daalde van 132 miljoen euro in het eerste kwartaal naar 43 miljoen euro. De aangepaste EBITDA daalde van 127 miljoen euro in het eerste kwartaal naar 103 miljoen euro, wat overeenkomt met de verwachtingen. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar was de EBITDA veel lager, namelijk 402 miljoen euro.


Visie op cijfers en aandeel
De cijfers van Aperam zijn niet verrassend. De markt had al rekening gehouden met tegenvallende resultaten. Voor sommigen kan dit een signaal zijn om te kijken of het aandeel vanaf de huidige steunlijnen mogelijk in de komende kwartalen weer in een opwaartse trend kan komen.

Ook wij gaan het aandeel met verhoogde interesse volgen, maar wachten nu nog af. Mocht het slechte nieuws inderdaad in de koers zitten, dan kan het tijd zijn om vooruit te kijken.

Het feit dat het bedrijf verdere reorganisatieplannen heeft zal de markt bekoren, maar negatief is dat het schuldniveau nog steeds hoog is en is opgelopen. Tevens is de somberde visie over de toekomst een negatief punt en er zal moeten worden gekeken in hoeverre dit al in de koers zit.

De situatie in Europa is verslechterd en het bedrijf verwacht dat het klimaat extreem uitdagend zal blijven. Er zullen aanvullende maatregelen worden genomen om de concurrentiekracht te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de resultaten te verbeteren.


Nog enige cijfers van Aperam

Aperam verwacht in het lopende derde kwartaal een lagere EBITDA dan in het tweede kwartaal. Ook zal de schuld verder toenemen.


De schuld is gestegen van 419 miljoen euro na het eerste kwartaal naar 461 miljoen euro in het tweede kwartaal.


De omzet daalde van 2,46 miljard euro een jaar eerder naar 1,70 miljard euro, wat ook aanzienlijk lager was dan de 1,88 miljard euro in het eerste kwartaal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.