Navigation

Apple: onthuld nieuwe MacBooks - duur batterij - AI - het aandeel AAPL

Apple: onthuld nieuwe MacBooks - duur batterij - AI - het aandeel AAPL

Apple $AAPL heeft de nieuwe 13- en 15-inch MacBook Air-modellen gepresenteerd met de M3-chip, die tot 18 uur batterijduur biedt. Het bedrijf noemt het de beste consumentenlaptop voor AI in de wereld.

Dit is positief nieuws voor Apple, aangezien de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro-modellen geavanceerde functies en verbeterde prestaties bieden. Echter, gezien de zwakkere groei van de resultaten dit jaar is het aandeel momenteel niet de favoriet. Deze nieuwe MacBook's zijn te weinig om de trend om te buigen. (zie ook eerdere berichten).

Op dit moment wordt Apple dus niet beschouwd als een topfavoriet in de technologiesector, en het lijkt erop dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een nieuwe impuls. Het stoppen van het meest ambitieuze project, de Apple auto, is een signaal dat het bedrijf moet zoeken naar een nieuwe langdurige kaskraker die er nog niet is.

Een significante neerwaartse beweging lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat het bedrijf zijn aandelen zal ondersteunen via terugkoopprogramma's. Dat gezegd hebbende, is het aandeel momenteel beland onder van haar stijgende trendkanaal, en wijst het patroon van het aandeel op zijn best op een zijwaartse beweging op de korte termijn.

Ook een paar positives

Apple werkt ook aan een nieuwe AI-gestuurde softwaretool om ontwikkelaars te helpen bij het versnellen van code, gepland voor release later dit jaar als onderdeel van Xcode, de belangrijkste programmeersoftware van Apple.

YouTube kondigde aan dat de Vision Pro-app toch op de planning staat, wat een opvallende ommekeer is ten opzichte van eerdere verklaringen. Dit kan de acceptatie van Apple's Vision Pro vergroten, ondanks de hoge prijs.

De introductie van een nieuwe iPhone later dit jaar kan ook de verkoop stimuleren, vooral in uitdagende markten zoals China. Doordat de vooruitzichten voor dit jaar voor de Chinese economie zwakker lijken, is de impact van de nieuwe iPhone op de verkoop moeilijk in te schatten vanwege de snel veranderende markt.

Bloomberg onthulde dat Apple overweegt nieuwe draagbare apparaten te ontwikkelen, waaronder een fitnessring, slimme brillen en AirPods met camera's, om zijn activiteiten uit te breiden.

Enige achtergrond over de MacBook's

De laptops zijn ontworpen met een ventilatorloos ontwerp, duurzame gerecyclede aluminium behuizingen en zijn verkrijgbaar in vier kleuren. De M3-chip maakt deze laptops tot 60% sneller dan de vorige M1-modellen.

De M3 MacBook Air wordt verwacht een vergelijkbare batterijduur te hebben als de M2-modellen, met mogelijke verbeteringen in oplaadtechnologie. De M3-chip beschikt over een 8-core CPU en 8- of 10-core GPU, vervaardigd met behulp van een nieuw 3nm-proces voor verbeterde prestaties.

Bovendien bieden de nieuwe MacBook Pro-modellen met M3-chips indrukwekkende batterijduur, waarbij de 14-inch MacBook Pro tot 22 uur meegaat bij het kijken naar films met de Apple TV-app.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.