Navigation

Apple: EU beveelt Ierland $13 miljard terug te vorderen - precedent andere techreuzen

Het Europese Hof van Justitie heeft Ierland bevolen 13 miljard euro aan belastingen van Apple terug te vorderen vanwege onrechtmatige belastingvoordelen. Dit besluit kan een precedent vormen voor andere multinationals, vooral Amerikaanse techbedrijven, die van soortgelijke belastingconstructies profiteren.

Vonnis Google

Naast de uitspraak over Apple, bekrachtigde het Hof ook een boete van 2,42 miljard euro voor Google vanwege machtsmisbruik in de zoekresultaten. Deze boete werd in 2017 door de Europese Commissie opgelegd, en vandaag bevestigde het Hof deze sanctie. Dit vonnis is een herinnering aan de inspanningen van de Europese Unie om de macht van grote technologiebedrijven te reguleren en te beperken.

Precedent en bredere implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.