Navigation

Apple: WWDC - OpenAI - Elon Musk - ontwikkelingen en blik op het aandeel

Apple: WWDC - OpenAI - Elon Musk - ontwikkelingen en blik op het aandeel

Apple $AAPL gaat samenwerken met OpenAI voor de integratie AI voor ondermeer de iPhone. Tijdens zijn WWDC conferentie heeft Apple ook het langverwachte generatieve AI-initiatief, Apple Intelligence, aangekondigd. Dit platform wordt diep geïntegreerd in Apple's hardware en software, zoals iPhone, Mac, Mail, Messages en Photos. Apple Intelligence is ontworpen om gebruikers en hun data te begrijpen en wordt beschikbaar voor iPhone 15 Pro, iPads en Macs met M1-chips en nieuwer vanaf dit najaar.

De grootste veranderingen betreffen Siri, die een nieuw uiterlijk en verbeterde responsiviteit krijgt. Gebruikers kunnen Siri nu ook via getypte tekst aanspreken, en Siri zal meer contextbewust zijn van Apple-producten en de informatie op het scherm. Siri kan nu foto's vinden op basis van gedetailleerde beschrijvingen en gegevens verwerken in apps van derden.

Daarnaast kunnen apparaten nu notificaties prioriteren en schrijftools bieden die tekst kunnen herschrijven, opstellen of samenvatten. Gebruikers kunnen ook generatieve AI-afbeeldingen maken van mensen, plaatsen en dieren in verschillende stijlen.

Veel generatieve AI-modellen gaan op het apparaat zelf draaien, maar sommige gaan de cloud moeten gebruiken via Apple's nieuwe Private Cloud Compute-servers. Deze servers zijn speciaal ontworpen met privacyfunctionaliteiten en zullen geen gebruikersinformatie opslaan.

Apple's CEO, Tim Cook, benadrukte tijdens de aankondiging dat deze innovaties de gebruikservaring verbeteren door nauwere integratie en verbeterde AI-functionaliteiten.

Voordelen

  • Verbeterde gebruikservaring door nauwere integratie en verbeterde AI-functionaliteiten.
  • Contextbewuste Siri die beter reageert op gedetailleerde verzoeken en scherminformatie.
  • Privacybescherming door het gebruik van Private Cloud Compute-servers zonder opslag van gebruikersinformatie.

Nadelen

  • Mogelijke afhankelijkheid van cloud-gebaseerde functies voor bepaalde AI-modellen.
  • Vereist recente Apple-apparaten (iPhone 15 Pro, iPads en Macs met M1-chips of nieuwer) voor toegang tot Apple Intelligence.
  • Integratie van nieuwe technologie kan een leercurve vereisen voor gebruikers.
  • Apple wordt meer afhankelijk van derden vanwege de samenwerking met OpenAI, wat een nieuwe ontwikkeling is. Hoewel Apple waarschijnlijk zelf ook aan AI-toepassingen zal werken, loopt het nu achter. Deze oplossing is op dit moment echter de beste.

Het aandeel Apple

Het aandeel reageerde negatief. Er is geen verandering aangekondigd in de basis van haar iPhone en het uitbreiden van OpenAI wijst erop dat Apple nog veel heeft in te halen. Het is voor AI afhankelijk van externe partijen.

Elon Musk heeft vanwege de samenwerking gedreigd Apple te bannen van zijn platforms als Apple de OpenAI-technologie op besturingssysteemniveau zou integreren. Musk ziet het als een onaanvaardbare inbreuk op de veiligheid en privacy. Zover is het echter nog niet. (Zie ook eerdere artikelen.)

Het aandeel Apple bevindt zich momenteel binnen een horizontale handelsbandbreedte, zoals aangegeven op de grafiek. De prijs beweegt zijwaarts tussen de steunzone rond $165-$170 en de weerstandsniveaus rond $200.

Het aandeel heeft verschillende keren gepoogd om de weerstandsniveaus rond $200 te doorbreken, maar is steeds teruggevallen naar de onderste steunzone. Dit patroon duidt op een consolidatiefase binnen de aangegeven bandbreedte.

Hoewel er op lange termijn een opwaartse trend zichtbaar is, vertoont de korte termijn een zijwaartse beweging binnen deze bandbreedte. Dit betekent dat op basis van de chart wij nog geen reden zien om te kopen, hoewel we wel overhellen naar een meer positieve houding. Dit omdat ook blijkt dat elke daling weer kopers aantrekt.

De huidige situatie suggereert dat de bullish sentimenten op de lange termijn nog steeds aanwezig zijn, maar de prijsactie blijft voorlopig beperkt tot de aangegeven horizontale bandbreedte.

Het monitoren van een uitbraak boven $200 of een daling onder $165-$170 zal belangrijk zijn voor het bepalen van de volgende richting van de trend. Zowel fundamenteel als op de chart wachten we nu dus af.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.