Navigation

Apple: bullish nieuws iPhones & PC's - het aandeel op een record - gaat het verder

Apple: bullish nieuws iPhones & PC's - het aandeel op een record - gaat het verder

Apple streeft ernaar om dit jaar 10% meer nieuwe iPhones te verzenden na een moeizaam 2023, zo schrijft Bloomberg. Het bedrijf rekent op AI-functies om de vraag naar de iPhone 16 te stimuleren. De AI-regelgeving in China kan echter onzekerheden voor Apple creëren.

Apple verwacht een sterker 2024, ondanks de concurrentie met andere smartphones met AI van rivalen. Het doel van Apple is om minstens 90 miljoen iPhone 16-apparaten in de tweede helft van dit jaar te verzenden, na het verzenden van ongeveer 81 miljoen iPhone 15s in dezelfde periode in 2023. Het bedrijf heeft leveranciers en partners geïnformeerd dat het mikt op een groei van ongeveer 10% in zendingen van nieuwe iPhones vergeleken met hun voorgangers.

Het aandeel Apple

De berichtgeving van Bloomberg heeft geleid tot een verdere stijging van het aandeel Apple, dat op een recordhoogte is gesloten. Niet alleen is het nieuws rond iPhones bullish, ook werd bekend dat IDC de verwachtingen voor de verschepingen van Apple-PC's heeft verhoogd, wat ook positief is. (zie artikel.)

De koers van Apple is uit een zijwaartse zone gebroken, die zichtbaar was van juli 2023 tot ongeveer juni 2024, en is sindsdien fors gestegen. Momenteel missen wij deze stijging zelf, omdat we te voorzichtig zijn geweest. Maar als je erin zit, zouden we absoluut deze positie vasthouden, wel met een stop-loss die steeds een stukje mee naar boven schuift.

Ondanks dat we momenteel niet in Apple zitten, profiteren we toch, omdat we bepaalde chip-aandelen hebben gekocht. Denk bijvoorbeeld aan Taiwan Semiconductor, een belangrijke partner van Apple. Hierdoor profiteren we indirect ook van de stijging.

Het was mooier geweest als we wel direct in Apple zaten, maar op deze manier is het ook prima voor ons. Mocht Apple gaan dalen, is de kans groot dat we dan wel instappen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.