Navigation

Apple: weer lager - DoJ zaak om anti-competitief gedrag - wegblijven uit aandeel

De Amerikaanse Justitie (DoJ) beschuldigt Apple $AAPL van anti-competitief gedrag om zijn monopoliepositie op smartphones te versterken. De rechtszaak stelt dat Apple app-ontwikkelingsregels, iPhone-functies en hardware zoals iMessage en Apple Wallet gebruikte om concurrentie te belemmeren en hogere prijzen te vragen.

Dit is de zoveelste tegenvaller voor Apple. Eerder waren er al berichten in de media dat deze antitrustzaak eraan zou komen, dus het komt niet als een verrassing. Maar het voegt zich bij andere problemen waar Apple momenteel mee worstelt. Daar hebben we de laatste tijd veel over geschreven, en dat is de reden waarom we op dit moment niet positief zijn over Apple.

We willen eerst afwachten tot er meer duidelijkheid is over de toekomstige groei, die momenteel onzeker is omdat Apple geen echt nieuwe kaskraker heeft. Daarom blijven we voorlopig aan de zijlijn staan. Het nieuws over de antitrustzaak, hoewel verwacht, kan mogelijk toch extra druk uitoefenen op het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.