Navigation

Apple & Tesla: mogelijk voorop in Chinese rally

Er is een kans dat bepaalde aandelen vanmiddag in de Verenigde Staten een rally zullen meemaken door de stimuleringsmaatregelen die China heeft aangekondigd. Uiteraard kijken beleggers naar de Chinees-gerelateerde aandelen, maar het is ook aannemelijk dat zowel Apple $AAPL als Tesla $TSLA hier positief op reageren.

De grote vraag is echter of deze stimuleringsmaatregelen daadwerkelijk het gewenste effect zullen hebben en of ze voldoende zijn om een substantiële verandering teweeg te brengen. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat beleggers enige optimisme gaan tonen, wat beide bedrijven ten goede kan komen.

Voor Apple zou dit optimisme kunnen voortkomen uit de hoop dat de Chinese markt weer gaat aantrekken, wat zou betekenen dat het bedrijf daar meer producten kan verkopen. Dit is cruciaal voor Apple, gezien het belang van de Chinese markt voor hun omzet.

Tesla kan op zijn beurt profiteren van mogelijke extra subsidiemaatregelen die in de toekomst door de Chinese overheid kunnen worden aangekondigd, naast de directe stimulering van de economie. Beide factoren kunnen de aandelenkoersen van deze bedrijven een impuls geven.

Op de korte termijn verwachten we een stijging bij Apple en zijn we actief op zoek naar een geschikt instapniveau voor een lange termijn positie. Bij Tesla daarentegen richten we ons momenteel al op een lange termijn stijging, waarbij onze focus niet zozeer ligt op de verkoop van auto's, maar vooral op de ontwikkelingen rondom hun humanoïde robots. Dit is een veelbelovend segment dat de waarde van Tesla verder kan laten groeien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.