Navigation

Herhaling: Apple: in gesprek OpenAI voor AI op iPhone

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Apple $AAPL intensiveert volgens bronnen de gesprekken met OpenAI over het gebruik van de technologie van de startup voor enkele nieuwe functies die later dit jaar naar de iPhone komen.

Als de geruchten over gesprekken tussen Apple en OpenAI waar zijn, duidt dit opnieuw op het falen van Apple op het gebied van kunstmatige intelligentie, zo is onze visie. Het bedrijf slaagt er niet in om intern iets te ontwikkelen op dit gebied.

Hoewel de markt hier al rekening mee houdt, beschouwen we dit als een lichte negatieve ontwikkeling. Maar wel één die misschien het beste is om niet verder achterop te raken.

Wat betreft het aandeel Apple zien we nog steeds geen reden om actie te ondernemen. Er zijn verschillende negatieve signalen rond het bedrijf, zoals de daling van de iPhone-verkoop in China, de matige ontvangst van de nieuwe MacBooks en de verwachte lagere verkoopprognoses voor de virtuele bril van Apple. Om deze redenen ondernemen we geen actie met betrekking tot Apple.

Enige achtergrond

De twee bedrijven zijn begonnen met het bespreken van de voorwaarden van een mogelijke overeenkomst en hoe de OpenAI-functies zouden worden geïntegreerd in iOS 18, het volgende besturingssysteem van de iPhone.

Apple heeft ook gesprekken gevoerd met Google over soortgelijke onderwerpen. De onderhandelingen richten zich op het aandrijven van een AI-chatbot in de iOS 18-update.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.