Navigation

Apple: gebruikt Google chips voor AI en geen NVIDIA chips - implicaties

Apple $AAPL heeft chips ontworpen door Google gebruikt om 2 belangrijke onderdelen van zijn AI-software-infrastructuur te bouwen, in plaats van de gebruikelijke NVIDA-chips.

In een onlangs gepubliceerde onderzoekspaper onthulde Apple dat het 2.048 TPUv5p-chips en 8.192 TPUv4-chips van Google gebruikte om zijn AI-modellen voor apparaten en servers te trainen.

Dit is opmerkelijk omdat NVIDA de meest gewilde AI-processors produceert. Apple vermelde geen gebruik van NVIDA-hardware in het document, hoewel NVIDA een dominante marktpositie heeft. Apple rolt momenteel onderdelen van zijn nieuwe AI-tools uit naar bètagebruikers.

Strategische diversificatie

De keuze van Apple voor Google-chips in plaats van NVIDA-chips kan wijzen op een strategie om minder afhankelijk te worden van één enkele leverancier, wat risico's kan spreiden en concurrentie kan bevorderen. Door gebruik te maken van Google's TPU's, die via het Google Cloud Platform beschikbaar zijn, kan Apple profiteren van de voordelen van schaalbare en krachtige cloud-gebaseerde AI-oplossingen.

Technologische voordelen

NVIDA's dominante positie in de AI-chipmarkt kan worden uitgedaagd door de toegenomen adoptie van alternatieve technologieën zoals Google's TPU's, wat kan leiden tot prijsconcurrentie en innovaties.

Deze beslissing van Apple laat zien dat zelfs grote bedrijven bereid zijn samen te werken met concurrenten om hun technologische capaciteiten te verbeteren, wat kan leiden tot nieuwe dynamieken in de tech-industrie.

Winnaars in termen van aandelen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.