Navigation

Apple: wil investeren in OPenAI - belangrijke zet - kans op meer winsten in het aandeel

Apple: wil investeren in OPenAI - belangrijke zet - kans op meer winsten in het aandeel

Apple $AAPL is in gesprek om te investeren in OpenAI, volgens The Wall Street Journal. Het inkopen van AI in plaats van bij scratch beginnen en enorme bedragen uit te geven zonder te weten of je tegen concurrenten op kan, kan wel eens een hele slimme zet zijn van Apple.

Wij overwegen het aandeel weer te gaan kopen voor de lange termijn en in de DipRip portfolio hebben we onlangs het aandeel gekocht voor de korte termijn. Zie ook de database.

De samenwerking met OpenAI is cruciaal voor Apple om toegang te behouden tot geavanceerde AI-technologie, terwijl het concurreert met andere techgiganten zoals Google en Meta.

De mogelijke investering van Apple benadrukt het belang dat het bedrijf hecht aan het integreren van geavanceerde AI-mogelijkheden in zijn producten. Apple heeft OpenAI aangekondigd als de eerste officiële partner voor zijn Apple Intelligence-initiatief, dat erop gericht is AI-functies in het besturingssysteem te verbeteren, waaronder verbeteringen aan Siri en andere AI-gedreven taken.

Apple organiseert volgende maand een evenement, waar naar verwachting de nieuwe generatie iPhones zal worden onthuld, met waarschijnlijk nieuwe AI-functies als één van de hoogtepunten.

Terug naar OpenAI

Deze investering zou deel uitmaken van een nieuwe financieringsronde voor OpenAI, waarbij de waarde van de maker van ChatGPT mogelijk op meer dan $100 miljard wordt geschat. Venture-capitalbedrijf Thrive Capital leidt deze miljardenronde, en Microsoft, een grote bestaande investeerder in OpenAI, wordt ook verwacht deel te nemen. Tevens gaat het gerucht dat NVIDIA zich ook wil inkopen.

Historisch gezien is Apple selectief geweest met zijn investeringen in startups, waarbij het de voorkeur geeft aan samenwerkingen die aansluiten bij zijn strategische doelen. Eerdere investeringen omvatten een belang van $1 miljard in het SoftBank Vision Fund van Japan in 2017 en nog eens $1 miljard in de Chinese ride-hailing startup DiDi Chuxing in 2016.

https://www.wsj.com/tech/ai/openai-apple-funding-chatgpt-50754cd6

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.