Navigation

Arcadis: prima cijfers - blik op het aandeel

Arcadis $ARCAD heeft in het tweede kwartaal van 2024 een sterke financiële prestatie neergezet, zoals blijkt uit de cijfers die donderdag voorbeurs zijn gepresenteerd.

Verdere stijging van het aandeel

Op basis van deze positieve ontwikkelingen zien wij trapsgewijs met tussentijdse correcties een verdere stijging van het aandeel Arcadis. De combinatie van sterke kwartaalresultaten, ambitieuze maar haalbare groeidoelstellingen, en de succesvolle integratie van overnames positioneert Arcadis als een aantrekkelijke investering voor de toekomst.

De financiële resultaten van Arcadis over het tweede kwartaal van 2024 zijn dus beter dan verwacht. De sterke omzetgroei, significante verbetering van de EBITA, en positieve kasstroom zijn indicatoren van een gezond en groeiend bedrijf.

Sterke Punten

  • Omzetgroei: De omzet steeg op jaarbasis met 5 procent, van 945 miljoen naar 991 miljoen euro. Autonoom was de groei zelfs 6 procent.
  • Stijging EBITA: De operationele EBITA nam toe van 92 miljoen naar 114 miljoen euro, een aanzienlijke stijging van 24 procent.
  • Verbeterde Marge: De EBITA-marge verbeterde van 9,7 procent naar 11,5 procent.
  • Vrije Kasstroom: De vrije kasstroom kwam uit op 8 miljoen euro positief, in tegenstelling tot een negatief bedrag van 26 miljoen euro vorig jaar.
  • Lagere Nettoschuld: De nettoschuld daalde van bijna 1,2 miljard euro naar iets meer dan 1 miljard euro.
  • Orderinstroom: De orderinstroom bedroeg 1,1 miljard euro, wat leidde tot een autonome stijging van de orderportefeuille met 5,6 procent.

Zwakke Punten

  • Netto Werkkapitaal: Het netto werkkapitaal als percentage van de omzet steeg licht van 12,2 procent naar 12,7 procent.
  • Facturatietijd: De tijd voordat een factuur werd betaald, steeg licht van 65 dagen naar 66 dagen.

Vooruitzichten en Doelstellingen

Arcadis herhaalde zijn financiële doelstellingen voor de komende jaren, met een verwachte jaarlijkse autonome omzetgroei van 5 tot 9 procent en een operationele EBITA-marge van 12,5 procent tegen 2026.

Dividend en Schuldratio

Arcadis blijft aandeelhouders belonen met een dividenduitkering van 30 tot 40 procent van de operationele nettowinst, terwijl het de schuldratio tussen de 1,5 en 2,5 houdt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.