Navigation

Argenx: cijfers - weinig om nu nog echt enthousiast van te worden - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag komen we met een update.

In het eerste kwartaal van 2024 heeft Argenx $argx een hogere omzet behaald, maar zag ook het verlies toenemen. We vinden de cijfers van ArgenX weinig inspirerend. Er is weinig om echt enthousiast van te worden.

We zitten al op een up vanaf 33 euro. Hoewel de kans groot is dat we op een up blijven, overwegen we wel onze positie te verminderen. Hierdoor zouden we een zogenaamde free ride creëren. Bijkopen zien we sowieso niet zitten. We komen hier later vandaag op terug in een update.

De omzet bedroeg 413 miljoen dollar, vergeleken met 230 miljoen dollar vorig jaar. Het nettoverlies steeg naar 62 miljoen dollar, vergeleken met 29 miljoen dollar vorig jaar. De kaspositie van het bedrijf bedroeg 3,1 miljard dollar op 31 maart.

Argenx verwacht dat de operationele kosten in 2024 minder dan 2 miljard dollar bedragen en zal naar verwachting tot 500 miljoen dollar van de cashpositie gebruiken voor operationele kosten, werkkapitaal en investeringen.

De indiening bij de Amerikaanse FDA voor een Vyvgart SC voorgevulde spuit wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar na positieve studieresultaten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.