Navigation

Argenx: doorbraak in China - goedkering efgartigimod alfa-injectie - het aandeel

Argenx: doorbraak in China - goedkering efgartigimod alfa-injectie - het aandeel

Argenx en Zai Lab hebben aangekondigd dat de Chinese NMPA de Biologics License Application (BLA) heeft goedgekeurd voor efgartigimod alfa-injectie.

Dit betreft een subcutane injectie voor volwassen patiënten met gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG) die anti-acetylcholinereceptor hebben.

Het aandeel

Om het in begrijpelijk Nederlands te zeggen: Argenx en Zai Lab hebben goedkeuring gekregen in China voor een nieuwe injecteerbare behandeling voor een spierziekte (gMG) die veilig en effectief is gebleken in klinische tests.

Het is de eerste en enige door NMPA goedgekeurde subcutane FcRn-blokker voor gMG-patiënten in China. De behandeling biedt een consistent klinisch voordeel en veiligheidsprofiel vergeleken met IV, zoals aangetoond in fase 3.

Dit is een belangrijke mijlpaal voor Argenx en zal waarschijnlijk een positieve bijdrage leveren aan hun toekomstige resultaten. De Chinese markt is groot, maar we moeten rekening houden met mogelijke concurrentie in de toekomst.

Wat betreft het aandeel Argenx, zijn wij sinds 2017 bij een koers van 33 euro ingestapt en hebben onlangs onze positie gehalveerd, wat ons een mooie free ride heeft opgeleverd.

Hoewel het nieuws van vandaag gunstig is, verwachten we niet dat Argenx dezelfde steile stijging zal laten zien als in het verleden, omdat veel goed nieuws al in de koers is verwerkt. Desalniettemin ziet het ernaar uit dat het aandeel in de toekomst geleidelijk beter kan blijven presteren dan de gemiddelde markt.

argenx and Zai Lab Announce Approval of Efgartigimod Alfa Injection (Subcutaneous Injection) for Generalized Myasthenia Gravis in China

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.