Navigation

Argenx: met cijfers gekomen - visie op het aandeel

Argenx: met cijfers gekomen - visie op het aandeel

Argenx heeft in de afgelopen maanden meer omzet behaald en wist zo in het tweede kwartaal winst te boeken. Dit bleek uit de kwartaalcijfers die de farmaceut voorbeurs publiceerde. Het bedrijf rapporteerde een aanzienlijke omzetgroei en verbeterde financiële prestaties vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Argenx heeft ook zijn financiële vooruitzichten voor 2024 bijgewerkt.

Visie op het aandeel

Onze visie op het aandeel is positief. Argenx heeft een sterke omzetgroei laten zien en een winstgevend tweede kwartaal geboekt. Hoewel er op halfjaarbasis nog steeds een verlies was, is dit aanzienlijk verminderd ten opzichte van vorig jaar.

De financiële vooruitzichten zijn gunstig met lagere verwachte netto cash burn en beheersbare operationele kosten. De recente prestaties suggereren dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor verdere groei, maar het aandeel bevat al veel goed nieuws. Daarom hebben we onze positie eerder gehalveerd om een free ride te hebben. (zie ook onze database.)

Samenvatting van de resultaten

De totale operationele omzet voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2024 bedroeg 489 miljoen dollar. Over dezelfde periode een jaar eerder was dat nog maar 281 miljoen dollar. In de eerste zes maanden steeg de omzet van 511 miljoen dollar naar 902 miljoen dollar.

De nettoproductomzet van Vyvgart en Vyvgart SC voor de drie en zes maanden van dit jaar bedroeg respectievelijk 478 miljoen en 876 miljoen dollar. Dit in vergelijking met 269 miljoen en 487 miljoen dollar voor dezelfde periodes in 2023.

Het nettoresultaat in het tweede kwartaal was 29 miljoen dollar positief, ten opzichte van een verlies van 94 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.

Op halfjaarbasis was er nog wel een verlies van 33 miljoen dollar, maar tegenover een verlies van 123 miljoen dollar in de eerste zes maanden van 2023. Argenx had 3,1 miljard dollar in kas per 30 juni 2024, vergeleken met 3,2 miljard dollar per 31 december 2023.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

Op basis van de huidige operationele plannen verwacht het bedrijf dat zijn gecombineerde onderzoeks- en ontwikkelings- en verkoop-, algemene en administratieve kosten in 2024 minder dan 2 miljard dollar zullen bedragen.

Argenx heeft ook zijn cash burn-richtlijnen bijgewerkt en verwacht nu in 2024 minder dan 500 miljoen dollar aan netto cash te zullen gebruiken voor verwachte bedrijfskosten, werkkapitaal en kapitaaluitgaven.

Sterke punten

  • Omzetgroei: De totale operationele omzet steeg significant van 511 miljoen dollar in de eerste helft van 2023 naar 902 miljoen dollar in dezelfde periode van 2024.
  • Productomzet: De nettoproductomzet van Vyvgart en Vyvgart SC verdubbelde bijna, wat wijst op een succesvolle commercialisatie.
  • Nettoresultaat: Het tweede kwartaal toonde een positief nettoresultaat van 29 miljoen dollar, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van vorig jaar.
  • Financiële vooruitzichten: De verwachting om minder dan 500 miljoen dollar aan netto cash te gebruiken voor operationele kosten wijst op efficiënte kostenbeheersing.

Zwakke punten

  • Verlies op halfjaarbasis: Ondanks verbeteringen was er nog steeds een verlies van 33 miljoen dollar in de eerste helft van 2024.
  • Daling kaspositie: De kaspositie daalde licht van 3,2 miljard dollar aan het einde van 2023 naar 3,1 miljard dollar op 30 juni 2024.
  • Hoge R&D en SG&A kosten: Verwachting dat gecombineerde kosten voor onderzoek, ontwikkeling en algemene administratie minder dan 2 miljard dollar bedragen, wat significant is.

Reactie van de CEO

“We waren verheugd om vorige week onze ambitie voor de toekomst van Argenx – Vision 2030 – te onthullen, waarin we ons plan uiteenzetten om voortdurende en duurzame innovatie voor patiënten te ontwikkelen en te leveren,” zei Tim Van Hauwermeiren, Chief Executive Officer van Argenx.

“We leveren al op deze belofte met indrukwekkende commerciële uitvoering gedurende de eerste helft van het jaar, waarbij we ons patiëntenbereik in myasthenia gravis hebben uitgebreid en zijn gestart in chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie met ons brede FDA-label.

Onze ontwikkelingspijplijn is sterker dan ooit, aangedreven door ons unieke innovatieplatform. En we zijn goed gepositioneerd om de aanzienlijke groeimogelijkheid die voor ons ligt te benutten.”

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.