Navigation

Arm: 8% lager na cijfers - barometer voor chipindustrie

Arm Holdings [Arm of ARM] $ARM heeft een aanpassing aangekondigd in hun financiële vooruitzichten, waarbij de verwachte groei van de royalty-inkomsten voor FY25 is bijgesteld van het midden van de 20% naar het lage 20%-bereik. Deze aanpassing weerspiegelt de aanhoudende uitdagingen in de markt.

Tijdens de call werd benadrukt dat de inkomsten voor het tweede kwartaal naar verwachting het laagste punt van het jaar zullen zijn. Deze daling wordt toegeschreven aan de timing van de omzetherkenning uit licentieovereenkomsten.

Daarnaast heeft feedback van klanten aangetoond dat voorraadproblemen in de industriële IoT- en netwerksectoren hardnekkiger zijn dan oorspronkelijk werd gedacht, wat de algehele prestaties beïnvloedt. Het aandeel staat voorbeurs 9% lager.

Financiële hoogtepunten Q1 FY25

Arm heeft een vierde opeenvolgend kwartaal van recordresultaten geboekt, met een totale omzet van $939 miljoen, een stijging van 39% jaar-op-jaar. De licentie-inkomsten bereikten een recordniveau dankzij de brede en langdurige inzet van Arm's energiezuinige technologie door bedrijven, gedreven door de opkomst van AI-toepassingen.

De groei van de royalty-inkomsten bleef sterk, met een stijging van 17% jaar-op-jaar, voornamelijk door de toegenomen adoptie van Armv9-technologie, die hogere royalty-inkomsten per apparaat genereert.

Vooruitzichten en verwachtingen

Hoewel de korte termijn vooruitzichten wijzen op uitdagingen, blijft Arm optimistisch over de lange termijn groeimogelijkheden. De groei van AI en de stijgende vraag naar energiezuinige compute-oplossingen worden gezien als belangrijke drijfveren voor toekomstige groei. Ondanks de huidige voorraadproblemen in de industriële IoT- en netwerksectoren, verwacht Arm dat de migratie van AI van de cloud naar edge-apparaten de vraag naar hun technologie zal blijven stimuleren.

Marktontwikkelingen en klantfeedback

De aanhoudende adoptie van Armv9-technologie heeft geleid tot een significante stijging in royalty-inkomsten, vooral in de smartphone-markt waar de inkomsten met 50% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Echter, uitdagingen blijven bestaan in de IoT/embedded markten door aanhoudende voorraadcorrecties. Klanten hebben aangegeven dat deze voorraadproblemen hardnekkiger zijn dan aanvankelijk werd gedacht, wat invloed heeft op de inkomstenherkenning en de algehele marktprestaties.

Het aandeel en Arm als barometer voor chips

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd