Navigation

ARM: IPO prijs nu op 47 tot 51 dollar: meer achtergrond - Reuters exclusive

Arm Holdings, het chipontwerphuis en eigendom van SoftBank, is van plan investeerders een prijs te bieden van $47 tot $51 per aandeel aandelen wanneer het volgende week zijn beursgang (IPO) begint. Dit schrijft Reuters in en exclusief artikel die ingewijden heeft gesproken bekend met de kwestie.

Dit zou een waardering voor Arm betekenen van ongeveer $50 miljard tot $54 miljard, met een aanbod van $5 miljard tot $5,4 miljard. Hiermee zou Arm het meest waardevolle bedrijf zijn dat in New York wordt genoteerd sinds de lancering van elektrische autofabrikant Rivian in 2021.

SoftBank kan mogelijk de prijsklasse verhogen voor de IPO als de vraag van investeerders sterk blijkt te zijn, aldus de bronnen, die om anonimiteit vroegen omdat de kwestie vertrouwelijk is. Arm weigerde commentaar te geven, terwijl SoftBank niet onmiddellijk reageerde op verzoeken om commentaar.

De waardering die Arm momenteel zoekt, vertegenwoordigt een verlaging van de $64 miljard waardering waartegen SoftBank vorige maand een belang van 25% verwierf dat het nog niet in handen had van zijn $100 miljard Vision Fund.

Dit weerspiegelt een recente daling in de vraag naar sommige van Arm's aanbiedingen. Voor het op 31 maart beëindigde jaar daalden de verkopen van Arm tot $2,68 miljard, voornamelijk als gevolg van een daling van de wereldwijde verzendingen van smartphones.

Arm heeft al veel van zijn belangrijkste klanten ingeschreven als investeerders in zijn IPO meldde Reuters vrijdag. Hieronder vallen Apple, NVIDIA, Alphabet, AMD, Intel, Samsung Electronics, Cadence Design Systems en Synopsys.

De interesse van deze bedrijven wordt gevoed door de wens om hun commerciële relatie met Arm uit te breiden en ervoor te zorgen dat concurrenten geen voorsprong krijgen, aldus Reuters.

Dit komt doordat klanten de halfgeleiderontwerpen van Arm beschouwen als een onmisbare bron. Ze worden gebruikt door meer dan 260 technologiebedrijven om jaarlijks meer dan 30 miljard chips te produceren, die 99% van 's werelds smartphones en alles, van de kleinste sensoren tot de krachtigste supercomputers, aandrijven.

Exclusive: SoftBank’s Arm to ask for $47 to $51 per share in IPO
Arm Holdings Ltd, the chip designer owned by SoftBank Group Corp , is planning to ask investors to pay $47 to $51 for each of its shares when it begins marketing its initial public offering (IPO) next week, people familiar with the matter said on Saturday.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.