Navigation

Ondanks onzekerheden is onderliggende trend aandelen up - jaren 90

Ondanks onzekerheden is  onderliggende trend aandelen up - jaren 90

Deze week zijn er veel bedrijfsresultaten bekendgemaakt, en er zijn vergaderingen van de Fed, de ECB en de BoJ. De markt zal waarschijnlijk pas volgende week een duidelijke richting kiezen wanneer er meer duidelijkheid is over de bedrijfsresultaten en het rentepad.

Het is momenteel minder duidelijk wat de koersen van de Westerse markten de rest van de week zullen doen. In ieder geval is het verstandig om dips te gebruiken om te accumuleren. We adviseren om in technologie te blijven zitten, maar niet bij te kopen of af te bouwen.

Er is een voorzichtige rotatie merkbaar op Wall Street, die zich in de komende weken kan versterken, tenzij de markt een tijdelijke dip wil maken. Deze rotatie kan betekenen dat er na de zomerperiode meer vraag zal zijn naar sectoren buiten de technologie.

Hoewel vaak wordt gezegd dat de markt duur is, moet rekening worden gehouden met een trend van lagere rente vanaf 2024. Dan is er zelfs een kans dat de markt een meerjarige stijgende trend laat zien in lijn met de daling van officiële rentetarieven vanaf 2024.

Nineties patroon zou wijzen op jaren van stijging

Het is waarschijnlijk dat bedrijven nu veel lasten hebben genomen en hun outlook sterk hebben verlaagd, waardoor de cijfers in de komende kwartalen kunnen meevallen. Dit wordt mede veroorzaakt door de kans op een zachte landing van de economie.

Op dit moment lijkt het huidige patroon veel op dat van de jaren 90. Dit kan wijzen op meer winsten over de komende jaren.


Destijds werd de stijging, vooral in het midden van de jaren 90, omschreven door velen als dat de markt veel te duur was. Dat was misschien ook zo, maar door de gelstromen bleef de markt echter jaren stijgen totdat de dot-com-bubble barstte.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.