Navigation

ECB: renteverhoging 25 bp - geen verstoring trend

ECB: renteverhoging 25 bp - geen verstoring trend

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht de rente met 25 basispunten verhoogd. ECB heeft verklaard dat zij zal blijven beslissen op basis van de beschikbare gegevens. In de toekomst zal de ECB ervoor zorgen dat de rentetarieven worden vastgesteld op niveaus die voldoende restrictief zijn. Daarnaast heeft de ECB de vergoeding voor minimale reserves vastgesteld op 0%.

Visie op beslissing ECB
De renteverhoging is een non-event. Uit de toelichting tot nu toe blijkt dat de ECB de rente nog verder kan verhogen met minimaal 25 basispunten. Echter, tussen de regels door zien we een meer dovish ECB.

Dit vanwege het feit dat de ECB data-afhankelijk blijft en de economische data wijzen momenteel op een snellere dan verwachte afname van inflatie.

Straks is de persconferentie van Lagarde, maar daar verwachten we zeker geen schokkende dingen. Lagarde is getraind om iedereen in slaap te sussen en vooral zo min mogelijk te zeggen wat van invloed kan zijn.

Monetairbeleidsbeslissingen
De Europese Centrale Bank (ECB) is de centrale bank van de lidstaten van de Europese Unie die op de euro zijn overgegaan. Onze hoofdtaak is het handhaven van prijsstabiliteit in het eurogebied, waardoor de koopkracht van de gemeenschappelijke munt in stand wordt gehouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.