Navigation

Crypto: kritiek van Arthur Hayes op het Amerikaanse monetaire beleid - yen

Arthur Hayes heeft een artikel gepubliceerd waarin hij kritiek uit op het huidige monetaire beleid van de Verenigde Staten. Hij betoogt dat de beleidsmaatregelen meer politiek dan economisch gemotiveerd zijn.

Volgens Hayes is er geen economische noodzaak voor de VS om de rentetarieven te verlagen. Hij beschrijft deze maatregel als een kortetermijn sugar stimulus die niet duurzaam is.

De verlaging van de rentetarieven door de Fed heeft het renteverschil tussen de Amerikaanse dollar en de Japanse yen verkleind, wat heeft geleid tot een snelle appreciatie van de Japanse yen. Hayes waarschuwt dat deze sterke yen marktonrust kan veroorzaken.

Sugar High
I rounded out my northern hemispheric summer holiday by flipping the script and travelling to the southern hemisphere to ski for two weeks. I spent the majority of my time in the backcountry ski touring. For those of you who have not had the pleasure of engaging in this activity…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.