Navigation

Crypto: AI munten veelal een hype - rapport Coinbase - onderstreept onze visie

Crypto: AI munten veelal een hype - rapport Coinbase - onderstreept onze visie

Onderzoek van Coinbase zou uitwijzen dat prijsstijgingen van veel zogenaamde AI-tokens een hype zijn en niet weerspiegelen wat hun daadwerkelijk gebruik is.

Als redactie willen we hieraan toevoegen dat wij ook al langer waarschuwen voor de hype van deze munten. Het rapport van Coinbase onderstreept onze visie. (Zie ook eerdere berichten.)

Na de huidige stijgingen, die misschien nog even blijven aanhouden totdat er nog meer een melt-up op melt-up is blijven we uitgaan dat daarna een crash van de meesten zal plaatvinden. Als de stemming draait en ratio het overneemt van emotie gaan we crashen. Het tijdstip is nooit van tevoren te bepalen.

Terug naar het rapport

David Han, de onderzoeker bij Coinbase die het rapport heeft opgesteld, schrijft dat veel crypto-AI-projecten zijn gestegen vanwege de hype rond AI. Met andere woorden: het waarde potentieel van veel AI-tokens is overdreven. Deze munten zijn vaak een hype en de prijs van deze tokens weerspiegelt niet de realiteit.

Veel AI-tokens hebben een gebrek aan duurzame vraagstimulerende factoren op korte en middellange termijn. De totale waarde van cryptoprojecten is dit jaar gestegen tot $26 miljard. De echte waarde zou dus veel lager kunnen zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.