Navigation

Herhaling: AI & energie: Witte Huis in gesprek met bedrijven - bijgevoegd artikel

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Volgens Bloomberg hebben leidinggevenden van NVIDIA, OpenAI, Microsoft en andere bedrijven een ontmoeting gehad met functionarissen van het Witte Huis om de infrastructuurbehoeften voor AI-datacenters te bespreken. Dit heeft geleid tot de aankondiging van een interagency taskforce door het Witte Huis, gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van datacenters in de VS.

Onlangs hebben we aandacht besteed aan de problemen voor de groei van AI die worden veroorzaakt door de enorme vraag naar energie. Zie dit artikel.

De uitbreiding van datacenters en andere factoren zullen naar verwachting de vraag naar elektriciteit met 15%-20% doen stijgen in het komende decennium, waarbij datacenters in 2030 naar verwachting tot 9% van de elektriciteit in de VS zullen verbruiken, vergeleken met 4% in 2023.

Terug naar het Witte Huis. Er zijn maatregelen besproken tot versnelde vergunningverlening, subsidies en belastingvoordelen voor schone en betrouwbare energie, en meer, terwijl de VS haar leiderschap op het gebied van AI wil behouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.