Navigation

Crypto: Arweave weer hoger - blijft kanshebber voor opslag Ethereum - free ride

Arweave $AR heeft onlangs het publieke testnet vrijgegeven voor Arweave AO (zie artikel). Hierdoor is de koers gestegen en heeft, ondanks de dip op dinsdag, deze winst tot nu toe weten vast te houden.

Dit duidt mogelijk op toenemend vertrouwen in Arweave AO, een schaalbaar blockchain-netwerk gebouwd op zijn gegevensopslagplatform. Het team beweert dat dit netwerk schaalbaarder is dan welke bestaande blockchain dan ook.

Arweave heeft eerder ook ARIS geïntroduceerd, een geavanceerd PRC-20-protocol op het Arweave-netwerk dat onveranderlijke digitale artefacten mogelijk maakt met Arweave als de opslaglaag.

Reeds op een up: winststop inleggen - free ride

We zijn eerder vanaf december op een stijging gaan zitten in Arweave. Niet wetende natuurlijk dat de stijging in de munt zo snel als zou plaatsvinden. Dit is mooi meegenomen en we rekenen eigenlijk ook op meer winst (gaan garanties).

Aangezien crypto volatiel is en moeilijk voorspelbaar gaan we voor de zekerheid ons risico wel beperken. Dit houdt in, terwijl we blijven zitten op een stijging, dat we voor de zekerheid een stop inbouwen rond de 15 dollar.

Dit houdt in dat onder normale omstandigheden we hier geen geld meer op kunnen verliezen, maar wel kunnen verdienen. En daarmee creëren we wederom een free ride.

Kandidaat voor opslag Ethereum

Arweave (AR) blijft een kandidaat voor het opslaan van data van Ethereum na de eerdere voltooiing van The Merge. Hoewel veel nutteloze protocollen en meme-toepassingen op Ethereum draaien en deze uiteindelijk kunnen afvallen, kan aansluiting op Ethereum een enorme boost betekenen voor het Arweave-netwerk. De vraag naar opslag zal op de lange duur stijgen als gevolg van de omvang van Ethereum, wat ook de vraag naar de AR-token zal stimuleren.

De reden dat Ethereum mogelijk voor Arweave kiest voor de opslag van data, is dat na de eerdere overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake (PoS), Ethereum alle transacties die ouder zijn dan 12 maanden verwijdert als onderdeel van het zuiveringsproces. Dit maakt ETH sneller en gedecentraliseerder. De verwijderde data moeten elders worden opgeslagen. Ze kunnen worden opgeslagen via IPFS, maar dat garandeert geen permanente opslag en biedt geen goede financiële prikkels. Hierdoor is de kans reëel dat Arweave de data van Ethereum gaat opslaan.

Gebruik AR-token

Het AR-token wordt gebruikt om transactiekosten op Arweave te betalen, inclusief het opslaan en ophalen van gegevens, interactie met permanente webapplicaties en het verzenden van AR-tokens. Er zijn financiële prikkels voor degenen die gegevens opslaan, dit zonder tussenpersoon.

Tokenomics van Arweave

De maximale voorraad is 66 miljoen AR-tokens, hoewel dat nooit exact vaststaat. De waarde van AR-tokens zal naar verwachting stijgen met een grotere vraag naar opslag op het Arweave-protocol.

AR-tokens worden voortdurend uit de openbare circulatie gehaald, omdat het grootste deel van de transactiekosten naar het Arweave-endowment wordt gestuurd. Deze tokens zullen uiteindelijk weer in omloop worden gebracht, omdat miners ze verkopen om de kosten van opslag te dekken.

Het tempo van herintrede zal waarschijnlijk geleidelijk zijn en in de loop van de tijd plaatsvinden. Dit betekent effectief dat hoe meer Arweave wordt gebruikt, hoe minder AR-tokens beschikbaar zijn.

De waarde van Arweave krijgt dus een dubbele impuls. Ten eerste neemt de vraag vanuit het netwerk toe. En ten tweede worden tokens uit de circulatie gehaald, wat tot een grotere schaarste zal leiden.

Verschil tussen Arweave en Filecoin

Om het verschil tussen Arweave en Filecoin kort te benadrukken: beide oplossingen bedienen verschillende soorten gebruikers. Als je gegevens slechts voor kortere perioden wilt bewaren en maandelijks wilt betalen, is Filecoin de juiste service. Ondertussen is Arweave de juiste oplossing voor opslagbehoeften op de lange termijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.