Navigation

ASMI: SK Hynix plaatst grote bestelling bij ASMPT - het aandeel ASMI

ASMI: SK Hynix plaatst grote bestelling bij ASMPT - het aandeel ASMI

SK Hynix heeft een aanzienlijke bestelling geplaatst bij het in Hongkong gevestigde ASMPT voor de levering van thermische compressiebonders (TC-bonders), zo meldt TheElec.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft meer dan 30 units besteld voor de productie van zijn nieuwste generatie high-bandwidth geheugen, de HBM3E 12H. Deze bonders zijn essentieel voor het stapelen van meerdere DRAM-lagen.

Op woensdag opgenomen in de DipRip portfolio

ASMI heeft een belang van 25% in ASMPT, wat betekent dat de grote bestelling van SK Hynix als positief nieuws voor ASMI kan worden gezien. Recent werd bovendien bekend dat BlackRock overweegt een bod uit te brengen op ASMPT ter waarde van 5 miljard dollar. Als ASMPT inderdaad wordt verkocht, kan dit ASMI ongeveer 1 tot 1,2 miljard euro opleveren vanwege haar belang van 25%.

Gisteren hebben wij in bij de "DipRip" een trading buy (speculatie) gedaan in ASMI. Voor de lange termijn zijn we nog afwachtend en stappen we niet in (na eerder een sterke winst te hebben geboekt op zowel ASMI als Besi), maar op de kortere termijn sluiten we een verdere stijging niet uit.

Wat betreft Besi, daar doen we voorlopig nog niets mee. Maar ASMI, mede door het nieuws van SK Hynix, kan mogelijk op korte termijn stijgen.

Mass Reflow Molded Underfill (MR-MUF)

SK Hynix maakt gebruik van een proces genaamd mass reflow molded underfill (MR-MUF) om het geheugen te binden. Dit proces minimaliseert de hoeveelheid hitte die nodig is, wat vervorming voorkomt.

Uit tests blijkt dat de apparatuur van ASMPT beter presteerde dan die van Hanmi Semiconductor, die voorheen de dominante leverancier was. Hanmi heeft inmiddels een speciaal team opgericht om betere service te bieden aan SK Hynix.

Toepassing in GPU AI-versnellers

De HBM3E 12H zal onder andere worden gebruikt in NVIDIA’s Blackwell en AMD’s MI325 en MI350 GPU AI-versnellers. Analisten verwachten dat HBM3E in 2025 goed zal zijn voor 80% van de vraag naar HBM-geheugen. SK Hynix is de eerste fabrikant die met de productie van de HBM3E 12H is begonnen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.