Navigation

ASMI: kans op veel verdere daling - prijs gedreven actie en de VWAP

ASMI: kans op veel verdere daling - prijs gedreven actie en de VWAP

ASMI $ASMI staat op verder breken en het wordt nog even spannend of de bodem er al is of dat dit juist het begin gaat worden van een nieuwe sell-off. Ook al is het één en al hosanna over de groei van het bedrijf. Misschien juist een teken dat het aandeel gaat dalen, nu het "late geld" instapt en het "slimme geld" uitstapt. Wij hebben eerder een mooie winst genomen op ASMI en blijven nu weg uit het aandeel.

Hoewel ASMI een sterke marktpositie heeft en goed gepositioneerd is voor de toekomst, kan het op de korte termijn moeilijk blijken om aan de hoge verwachtingen te voldoen, vooral als de vraag naar chips tijdelijk afneemt.

Dit vergroot de kans op een verdere koerscorrectie, vooral als de markt beseft dat de huidige waardering mogelijk te ver vooruit is gelopen op de werkelijke prestaties.

De chart

De VWAP vanaf de top (bovenste gele lijn) fungeert als een sterke weerstand, terwijl de VWAP vanaf een eerdere stijging (onderste gele lijn) begint te verzwakken. Of er een verdere daling zal plaatsvinden, is onzeker, maar een terugval naar 480 euro of zelfs richting 400 euro zou niet verrassend zijn.

Daarnaast zien we dat de geldstromen naar de chipsector de laatste tijd zijn afgenomen. Dit is waarschijnlijk een tijdelijke afkoeling, maar het kan op de korte termijn wel aanzienlijke gevolgen hebben.

Investeerders hebben hoge verwachtingen van ASMI, en deze zijn al grotendeels verdisconteerd in de aandelenkoers. Mocht het bedrijf moeite hebben om aan deze verwachtingen te voldoen, kan dat extra koersdruk veroorzaken. Deze vrees bestaat momenteel. Bovendien is het dividend, afgezien van koerswinst, te gering om ASMI-aandelen enkel daarvoor aan te houden. Dat houdt in dat het ons zal verbazen als de nog veel verder gaat dalen (geen garanties).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.