Navigation

ASMI: tijd om te kopen of toch wachten - visie op basis van de chart

ASMI: tijd om te kopen of toch wachten - visie op basis van de chart

In deze update richten we ons op de technische analyse van het aandeel ASMI $AMI. Na de recente omzet- en winstwaarschuwing van ASML is ASMI aanzienlijk gedaald. De vraag is nu wat de grafiek ons vertelt en of dit een goed moment is om het aandeel te kopen.

ASMI bevindt zich momenteel aan de onderkant van het stijgingskanaal dat eind 2022 is ingezet. Hoewel het aandeel in het verleden vaker forse dalingen heeft meegemaakt, is deze recente daling buitengewoon.

In het voorjaar bereikte de koers nog een hoogte van rond de 750 euro, waarmee het aandeel ruim boven het gemiddelde stijgingskanaal uitkwam. Destijds waarschuwden we al voor een mogelijke correctie en hebben we tijdig winst genomen. Sindsdien hebben we het aandeel links laten liggen voor de lange termijn (is anders dan zeer korte termijn zoals de DipRip).

De huidige situatie op de grafiek geeft ons reden om opnieuw te evalueren. De Volume Weighted Average Prices (VWAP's) geven op dit moment een negatief signaal af. De gele VWAP vanaf de top laat zien dat ASMI rond een niveau net onder de 600 euro weerstand ondervindt van verkopers. Daarnaast is de VWAP, ingetekend vanaf de onderkant van het stijgingskanaal in oktober 2023, eveneens naar beneden gedraaid. Dit suggereert dat verkopers momenteel de overhand hebben.

Hoewel de onderkant van het stijgingskanaal in het verleden een goed koopmoment was, hebben we nu nog voorzichtigheid. We willen de komende dagen tot weken afwachten of deze onderkant standhoudt. Het is ook belangrijk om te zien of de negatieve signalen van de VWAP's afnemen, wat zou betekenen dat verkopers minder invloed hebben op het koersverloop.

Op dit moment kiezen we ervoor om aan de zijlijn te blijven. Mocht de koers zich herstellen en de negatieve signalen verminderen, dan kan ASMI weer aantrekkelijk worden voor aankoop. Tot die tijd blijven we de ontwikkelingen nauwlettend volgen en nog geen positie innemen voor de langere termijn op basis van de chart.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.