Navigation

ASML: TSM wil leveringen EUV-machines 30% verhogen tegen 2025 - media

TSMC $TSM bereidt zich voor op de massaproductie van zijn geavanceerde 2nm-proces, dat naar verwachting in 2025 van start gaat. Terwijl TSMC zijn productiecapaciteit uitbreidt, is ASML, een belangrijke leverancier van EUV-machines, van plan om de levering met meer dan 30% te verhogen tegen 2025. Dit schrijft de media.

Dit bericht sluit aan bij de berichtgeving op de website van maandag. Hierin stond dat TSMC zijn kapitaaluitgaven flink kan gaan opschroeven volgens bronnen. Dit is gunstig voor de resultaatontwikkeling van ASML. Het aandeel ASML kan dan ook wel stapsgewijs nog veel verder stijgen.

Om aan de groeiende vraag te voldoen heeft ASML een capaciteitsverhoging gepland en is van plan om dit jaar in totaal 53 machines te leveren en minstens 72 volgend jaar. Tegen 2025 plant ASML de productie van 90 EUV-, 600 DUV- en 20 High-NA EUV-machines.

Het belangrijkste element van de voorbereidingen is de aanschaf van apparatuur voor EUV-lithografie. In de komende twee jaar zal TSMC meer dan 60 EUV-machines ontvangen, ter waarde van meer dan NT$400 miljard (ongeveer US$4 miljard).

Volgens insiders in de industrie zijn er wel vertragingen in de levering van EUV-machines met levertijden van 16-20 maanden. Daarom worden de meeste bestellingen die in 2024 geplaatst pas volgend jaar worden vervuld. TSMC zal naar verwachting dit jaar 30 EUV-machines ontvangen en 35 volgend jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.