Navigation

ASML & ASMI: lagere koersdoelen - buy blijft staan - redactionele noot

Berenberg heeft de koersdoelen voor ASML $ASML en ASMI $ASMI verlaagd, maar handhaafde het koopadvies op beide aandelen. Voor ASML werd het koersdoel verlaagd van 1.100 naar 945 euro, en voor ASMI van 840 naar 790 euro.

De zakenbank wees op een terugval in investeringen door Intel en lagere uitgaven in China, waardoor de investeringen in de sector in 2025 lager worden ingeschat dan eerder verwacht.

Waar eerst werd gerekend op 7 procent hogere investeringen in China, gaat men nu uit van een daling van 10 procent. Ook de investeringen in wafer fab equipment zullen minder sterk groeien, van de eerder verwachte 13 procent naar 7 procent.

Desondanks denkt Berenberg dat ASML in 2025 eenvoudig 33 miljard euro aan omzet kan realiseren. ASMI zou minder gevoelig zijn voor de lagere investeringen door Intel en China, mede doordat ALD nog in een opstartfase zit en de ontwikkeling van Intel's 18A-chip naar verwachting niet is gestaakt.

Redactionele noot

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.