Navigation

ASML: betrokken bij nieuw project Intel en AIST in Japan

Het National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), een Japans instituut dat opereert onder het Ministerie van Economie, Handel en Industrie, gaat samenwerken met de Amerikaanse chipmaker Intel om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor geavanceerde halfgeleidertechnologie in Japan op te zetten. Dit schrijft Nikkei Asia.

Dit centrum, dat binnen drie tot vijf jaar wordt gebouwd, zal uitgerust zijn met geavanceerde EUV-apparatuur. Bedrijven zoals ASML $ASML en JSR uit Japan zullen hierbij betrokken zijn, met als doel Japan's bestaande expertise in chipproductie en materiaalontwikkeling verder uit te breiden. De verwachte investering in dit project loopt in de honderden miljoenen dollars.

Het is weer goed nieuws voor ASML, maar vooral voor de lange termijn. Japan wil weer gaan meespelen in de top van de chipindustrie, en dat kan ASML op de lange termijn ten goede komen.

Japan to establish chip research center with Intel
Facility to speed up development of equipment and materials via EUV systems

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.