Navigation

ASML: UBS naar neutral met lager koersdoel

Update na dit artikel deze ochtend.

UBS heeft zijn advies voor ASML $ASML verlaagd van buy naar neutral, en het koersdoel aangepast van €1.050 naar €900. De aanpassing is opvallend, omdat UBS een "long term bull" was op ASML. De bank stelt dat ASML, ondanks zijn sterke management en een solide fundament in de Europese technologiesector, een minder sterke winstgroei tegemoet kan zien.

De verwachte jaarlijkse groei van de winst per aandeel tussen 2025 en 2030 bedraagt naar verwachting 13%, vergeleken met 24% tussen 2018 en 2025.

Hoewel de vooruitzichten voor 2025 positief blijven, wijst UBS op de mogelijke vermindering van ASML's marktaandeel in de lithografie-sector, van 30% in 2025 naar 25% in 2027, gevolgd door een herstel.

Daarnaast verwacht UBS dat de uitgaven van China aan lithografie zullen afnemen en dat de groei in AI-gerelateerde inkomsten niet voldoende zal zijn om dit volledig te compenseren.

Qua omzet verwacht UBS tegen 2030 €50 miljard, wat €7 miljard lager is dan de consensus, terwijl ASML zelf mikt op een omzet tussen €44 en €60 miljard met marges tussen de 56% en 60%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.