Navigation

ASML: VS gaat maandag NL verder onder druk zetten over China - het aandeel

Alan Estevez, hoofd van het Amerikaanse exportbeleid, zal naar verwachting 8 april besprekingen voeren met ambtenaren van de Nederlandse overheid en vertegenwoordigers van ASML $ASML in Nederland, met als doel ASML te weerhouden van het onderhouden van sommige gereedschappen in China.

Het aandeel

We hebben hier laatst al over gesproken en beschouwen dit niet als een grote verstoring voor de lange termijn trend van het bedrijf waarbij het op de korte termijn wel onzekerheid met zich meebrengt. Zie ook dit artikel waarin we al eerder onze visie gaven met betrekking tot ASML.

Extra informatie

De mogelijke beperkingen op het onderhouden van ASML-machines in China kunnen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen, aangezien deze grote en dure machines regelmatig onderhoud vereisen.

Als deze maatregelen worden doorgevoerd, rijst de vraag of ASML kosten in rekening zal brengen voor het downgraden van deze gereedschappen, vooral gezien het feit dat een eenvoudige software-update het probleem zou kunnen oplossen.

Het is ook onwaarschijnlijk dat SMIC, een belangrijke speler in de halfgeleiderindustrie, simpelweg een vloot goed functionerende scanners nutteloos zal maken zonder alternatieve oplossingen te onderzoeken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.