Navigation

ASML & Besi & ASMI: MS verlaagt doelen - redactionele noot- donkere wolken

Gisteren wat het UBS die negatiever werd over ASML $ASML en vadaag is het Morgan Stanley die zijn koersdoelen voor een aantal Nederlandse techbedrijven, waaronder ASML, BESI $BESI, en ASMI $ASMI heeft verlaagd.

Redactionele noot

De neerwaartse bijstellingen van deze welingelichte partijen zijn vaak een voorbode van een verdere daling in de waarderingen. Zoals we al eerder hebben aangegeven, zouden we sowieso nu niet kopen en hebben eerder al een grote winst binnengesleept in Besi en ASMI. De kans is groot dat we vandaag de exposure in ASML gaan verlagen, maar niet helemaal wegnemen.

In ieder geval blijkt onze beslissing van enkele maanden geleden om tech te reduceren een juiste beslissing te zijn geweest. Zonder een glazen bol sluiten we dus verdere (flinke) koersdalingen bij chipaandelen niet uit, zoals eerder geschreven

Morgan Stanley: de koersdoelen

  • Besi: van €180 naar €155.
  • ASMI: van €800 naar €725.
  • ASML: Van €1000 naar €925.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.