Navigation

ASML CEO: VS restricties China steeds meer economisch - piepen en kraken

ASML's CEO Christophe Fouquet heeft tijdens de Citi Global Tech Conference aangegeven dat de Amerikaanse druk om de exportrestricties richting China verder aan te scherpen, steeds meer economische motieven lijkt te hebben.

Deze en andere uitspraken zijn niet verrassend. Wel krijgen wij het idee dat de terugval in omzet in China op de hele korte termijn een klein probleem zou kunnen vormen: het piept en kraakt. Niet voor de lange termijn, dan wordt dit opgevangen door andere regio's.

Wij willen hoe dan ook op een stijging blijven inzetten op ASML $ASML, dat is gekocht bij de huidige cyclus vanaf 560 euro, maar het tijdelijk reduceren van de positie sluiten we niet uit. Dit ook omdat we een eventuele verdere correctie niet uitsluiten

Tegelijkertijd voorziet hij groeiende weerstand tegen deze maatregelen. De CEO hoopt dat er een evenwicht gevonden kan worden, waarbij hij benadrukte dat ASML als bedrijf stabiliteit en duidelijkheid wenst.

Volgens Fouquet wordt het steeds moeilijker om de beperkingen uitsluitend te rechtvaardigen op basis van nationale veiligheidsrisico's. Hij wees erop dat de vooruitgang van China op het gebied van chips wordt vertraagd door de huidige restricties, maar verwacht dat de roep om meer beperkingen zal toenemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.