Navigation

Herhaling: ASML: Jefferies met bullish rapport - street high

Herhaling: ASML: Jefferies met bullish rapport - street high

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Jefferies heeft het koersdoel voor ASML $ASML verhoogd van 1.050 euro naar 1.260 euro. Dit is een zogenaamde "street high", duidend op het hoogste koersdoel van alle brokers. Het advies is een buy. ASML is een favoriet van Jefferies.

Om daaraan als redactie iets toe te voegen: een betrouwbare bron heeft ons eerder verteld dat de kans aanwezig is dat ASML in het derde of vierde kwartaal van dit jaar de outlook gaat verhogen (zie eerdere berichten). We hebben geen bevestiging, maar de visie van Jefferies sluit aan bij wat de bron ons heeft verteld.

Terug naar de broker view

De omzet- en winstprognoses voor 2025 en 2026 zijn verhoogd vanwege verwachte hogere orders voor geavanceerde logica en een sterke vraag naar DRAM. Jefferies verwacht dat de omzet van ASML in 2025 aan de bovenkant van de verwachting van 30 tot 40 miljard euro zal liggen, met een geschatte omzet van 38,2 miljard euro en een winst per aandeel van 32,30 euro.

Deze schatting van de winst per aandeel is bijna 15 procent hoger dan het gemiddelde wat analisten voorzien. Dit wordt voorspeld bij een jaarlijkse winstgroei van 62 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.