Navigation

Herhaling: ASML: investeringen TSMC in VS goed voor ASML - free ride creëren

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Taiwan Semiconductor $TSM krijgt een subsidie van 6,6 miljard dollar en andere voordelen die in totaal $11,6 miljard bedragen voor de bouw van de nieuwe chipfabrieken. Deze gaan de meest geavanceerde chips produceren tot nu toe in de Verenigde Staten.

En het is een mooi moment om als kapstok te gebruiken om een free ride te creëren in ASML. Nadat we voor het eerst zijn ingestapt op 560 euro in november 2022 en een laatste keer hebben gekocht op 750 euro, gaan we nu een stop inleggen op 701 euro.

Daarmee borgen we een mooie winst en door de ruime stop hoeven we ons ook niet te druk te maken bij correcties. Met deze free ride kunnen we wel profiteren van meer positief nieuws.

Zoals eerder geschreven is ASML een monopolist, maar heeft een lagere waardering dan menig bedrijf die dat niet heeft in de techsector. Daardoor rekenen we erop, mede door grote orders en een versnelling in moderne fabrieken in de komende jaren, dat de koers verder kan stijgen.

Met andere woorden. De investering van TSMC voor de bouw van nieuwe chipfabrieken, met plannen voor geavanceerde chipproductie kan hoogstwaarschijnlijk leiden tot een toename van de vraag naar geavanceerde lithografiesystemen van ASML.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.