Navigation

ASML CEO: Azië blijft centrum chip-industrie ondanks Westerse inspanningen

ASML CEO: Azië blijft centrum chip-industrie ondanks Westerse inspanningen
pro

ASML CEO Christophe Fouquet benadrukte in een interview met Nikkei Asia dat Azië het centrum van de halfgeleiderproductie zal blijven, ondanks de inspanningen van het Westen om dit te veranderen.

Volgens Fouquet staan Europa en de VS voor aanzienlijke uitdagingen op het gebied van kosten en flexibiliteit, wat hun vermogen beperkt om effectief te concurreren met Azië. Je kan niet voor lange tijd dingen tegen hogere kosten produceren, aldus Fouquet.

Fouquet wees erop dat stimuleringsmaatregelen, zoals subsidies en belastingvoordelen, tijdelijk zouden moeten zijn, met als doel tijd en ruimte te creëren om de meer structurele uitdagingen volledig op te lossen.

Het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.