Navigation

ASML: nieuwe signalen wijzen op kans winstwaarschuwing - het aandeel

ASML: nieuwe signalen wijzen op kans winstwaarschuwing - het aandeel
pro

Recent nieuws wijst erop dat TSMC $TSM binnenkort begint met de installatie van ASML’s nieuwste High NA EUV-lithografiemachines. Hoewel dit een positief teken lijkt, zijn er signalen dat ASML $ASML zijn verwachtingen wellicht moet verlagen in plaats van verhogen. In dit artikel leggen we dit uit en gaan in op de koersverwachting voor ASML

Installatie bij TSMC

TSMC zal tegen eind september beginnen met de installatie van zijn eerste High NA EUV-machine van ASML in het R&D-centrum in Hsinchu, Taiwan. De machines, die elk tussen de €350 en €400 miljoen kosten, zijn aangeschaft met een korting van 10% tot 20%, volgens verschillende bronnen. TSMC geeft aan dat de machines niet gebruikt zullen worden voor de A16-processen, maar waarschijnlijk wel voor A14 en volledig voor A10.

Minder orders voor ASML

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.