Navigation

ASML: Amerika wil nog meer beperkingen richting China - Bloomberg

Een hoge Amerikaanse functionaris zal Japan en Nederland bezoeken om de twee landen te vragen nieuwe beperkingen op te leggen aan de Chinese halfgeleidersector, waaronder de mogelijkheid om high-end geheugenchips te maken die nodig zijn voor kunstmatige intelligentie. Dit schrijft Bloomberg.

Alan Estevez, de Amerikaanse onderminister van Handel voor Industrie en Veiligheid, zal zijn tegenhangers in Tokio en Den Haag verzoeken om de activiteiten in China van de Nederlandse leverancier ASML en het Japanse Tokyo Electron verder te beperken. Estevez' verzoeken maken deel uit van een voortdurende dialoog met bondgenoten en zich richten zich op Chinese chipfabrieken die zogenoemde high-bandwidth geheugenchips ontwikkelen.

Gevolgen voor ASML

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.