Navigation

ASML: levering High NA EUV aan TSMC & Intel & Samsung eind 2024 - als verwacht

Zoals verwacht, is ASML $ASML goed op schema met de levering van hun high numerical aperture extreme ultraviolet (High NA EUV) apparatuur. Volgens de Taiwanese pers zijn TSMC, Intel en Samsung tegen het einde van 2024 allemaal uitgerust met deze geavanceerde technologie.

Dit benadrukt ASML's leidende positie in de chipproductie-industrie en hun vermogen om aan de groeiende vraag van hun klanten te voldoen. Eerder hebben we bericht over de plannen van Samsung om tijdelijk de productie van bepaalde apparaten terug te schalen (zie dit bericht). We zien dit als uitstel en niet als afstel.

De recente ontwikkelingen met betrekking tot de High NA EUV-apparatuur laten echter zien dat Samsung, ondanks deze schalingsplannen, actief investeert in vooruitstrevende technologieën om haar concurrentiepositie op lange termijn te versterken.

ASML is van plan om dit jaar ten minste vijf tot zes High NA EUV-systemen te leveren, waarbij Intel naar verwachting het grootste deel van deze leveringen zal ontvangen. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Intel, dat met deze technologie een concurrentievoordeel hoopt te behalen op de halfgeleidermarkt. Momenteel zit Intel nog in het verdomhoekje.

Resumerend

ASML ligt goed op schema met de levering van hun geavanceerde High NA EUV-apparatuur, met TSMC, Intel en Samsung die deze technologie tegen eind 2024 in huis hebben. Dit bevestigt ASML's leidende positie in de chipindustrie. Ondanks Samsung's tijdelijke terug schaling, blijft het bedrijf investeren in nieuwe technologieën en zal het ook een belangrijke klant blijven. ASML plant dit jaar 5-6 systemen te leveren, waarbij Intel het grootste deel ontvangt, wat belangrijk is voor Intel om hun positie op de halfgeleidermarkt te versterken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.