Navigation

ASML: sterke groei buiten China nieuwe EUV-machines - bullish signaal lange trend

ASML: sterke groei buiten China nieuwe EUV-machines - bullish signaal lange trend

In een virtuele call met Tier1 analysts verduidelijkte het management van ASML $ASML bij monde van de CFO dat de verkopen van DUV-machines buiten China volgend jaar naar verwachting met 40% gaan toenemen.

Dit is een positief signaal, aangezien de dalende vraag vanuit China wordt gecompenseerd door de sterkere verkoop in andere markten. De hogere productiviteit van het nieuwe 3800E EUV-model, dat 37% meer wafers per uur kan belichten (exposed) dan zijn voorganger, speelt hierbij een belangrijke rol.

Hoewel er op korte termijn nog complicaties zijn, zoals de zwakke vraag uit China, is dit een teken dat de markt in de loop van 2025 stabiliseert en dat andere markten weer kunnen aantrekken.

Dit zou dan ook kunnen inhouden dat ASML bij de recente cijfers alle 'vuile was' heeft buiten gehangen en dat het zeker op de lange termijn er nog altijd sterk voorstaat.

Momenteel hebben we een gereduceerde stijgingspositie. Mocht het aandeel de huidige steunlijn houden op de chart, dan sluiten we niet uit dat er kopers komen, maar dat is voor nu nog 'even' afwachten.

We blijven echter bij bij de visie dat zeker grotere correcties koopkansen zijn in deze monopolist gesteund door de ontwikkelingen in AI.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.