Navigation

ASML: weer hoger - marketcap - brokers - woensdag met cijfers - visie

ASML: weer hoger - marketcap - brokers - woensdag met cijfers -  visie

De marketcap van ASML $ASML is nu groter dan die van Nestlé en staat op de derde plaats in Europa. Bernstein heeft het advies vandaag verhoogd naar outperformer. Ook andere brokers struikelen over elkaar heen om het advies en doelkoersen voor dit Nederlandse bedrijf te verhogen.

ASML beweegt vaak het meeste rond de cijfers. Die worden deze week op woensdag vrijgegeven. We zitten al op een up. Wel hebben we eerder aangegeven dat wij iets kleiner in het aandeel zouden gaan en zo een free ride te hebben.

Wel is de langere trend waarschijnlijk duidelijk opwaarts, nu de zwakte in de sector langzamerhand voorbij is. Kijkend naar de chart moeten we ook constateren dat de huidige koers ook al eens werd bereikt in het voorjaar van 2023.

Nu de koers echt naar boven sprint, wachten we eerst af. We zitten er immers al tussen. En er komt heus nog wel eens een correctie, maar nu is er bijna paniek in de aankopen die zichtbaar zijn. En als dat gebeurt is de kans van een melt-up groot, maar daarna ook weer van een correctie. Al met al zitten we er al tussen, maar gaan we nu niet verzwaren.
Wat betreft de cijfers. Analisten schatten inkomsten van $7,57 miljard, een stijging van 15% YoY. De winst per aandeel wordt gezien op $5,27, een stijging van 12% YoY.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.