Navigation

ASML: uitspraken TSMC tijdens symposium bullish - de aandelen

ASML: uitspraken TSMC tijdens symposium bullish - de aandelen

TSMC $TSM verwacht dat de wereldwijde halfgeleiderindustrie, exclusief geheugenchips, jaarlijks met 10% zal groeien. Deze voorspelling komt te midden van een sterke vraag naar halfgeleiders, vooral die gebruikt worden in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI). De uitspraken zijn gedaan op het symposium van TSMC wat nu gaande is.

Het aandeel TSMC

Gezien de positieve vooruitzichten en sterke langetermijngroei van TSMC, bevinden we ons in een uitstekende positie en hebben het aandeel onlangs opnieuw gekocht.

De verwachte groei in de halfgeleiderindustrie, vooral gedreven door AI-toepassingen, biedt een solide basis voor toekomstige winsten. De aanzienlijke omzetstijging die TSMC verwacht in het tweede kwartaal, ondersteund door de groeiende vraag naar AI-gerelateerde chips, is bullish.

Daarnaast is de positieve bevestiging van NVIDIA's hogere dan verwachte kwartaalomzet een indicatie van het optimisme van investeerders rond AI-technologieën.

De prognoses voor een sterke groei in AI, een bescheiden herstel in smartphones en PC's, en een gestage groei in foundry-diensten versterken.

Het aandeel ASML

ASML $ASML speelt een cruciale rol in de halfgeleiderindustrie als toonaangevende leverancier van geavanceerde lithografiemachines, die essentieel zijn voor de productie van chips.

De sterke vraag naar halfgeleiders, vooral in AI-toepassingen, stimuleert ook de vraag naar de producten van ASML. Wij zitten sinds november 2022 op een stijging toen de koers op 560 euro stond en zien meer winsten voor dit aandeel. De visie van TSMC is ondersteunend.

De strategische positie van ASML in de waardeketen van de halfgeleiderindustrie, gecombineerd met hun innovatieve technologie en sterke financiële prestaties, maakt ASML tot een zeer aantrekkelijke investering.

De groeiende vraag naar geavanceerde chips, gedreven door AI en andere opkomende technologieën, zal naar verwachting de vraag naar ASML's lithografiemachines blijven stimuleren.

ASML's innovatieve technologie, met name extreme ultraviolet (EUV) lithografie, plaatst het bedrijf in een unieke positie om te profiteren van de groeiende behoefte aan geavanceerde halfgeleiders.

Hun machines zijn cruciaal voor het verkleinen van transistorafmetingen en het verbeteren van de prestaties en efficiëntie van chips, wat essentieel is voor AI, high-performance computing en andere geavanceerde technologieën.

Meer uitspraken van Cliff Hou

Cliff Hou, senior vice-president en mede-COO van TSMC, gaf tijdens het jaarlijkse symposium van TSMC een update over de vooruitzichten voor de industrie. Hij benadrukte de overvloedige kansen in de AI-sector en noemde het een "nieuw gouden tijdperk". Ondanks dat ze eerder een groeipercentage van meer dan 10% verwachtten, paste TSMC zijn prognose aan om aan te sluiten bij de huidige verwachting van 10%.

Hun optimisme sluit aan bij de prognose van de World Semiconductor Trade Statistics van een groeipercentage van 13,1% voor de algehele halfgeleidermarkt in 2024. TSMC zelf verwacht een aanzienlijke stijging van de omzet in het tweede kwartaal, mogelijk tot wel 30%, gedreven door de groeiende vraag naar AI-gerelateerde chips.

Deze positieve vooruitzichten worden bevestigd door NVIDIA, een andere belangrijke speler in de halfgeleiderindustrie, die gisteren aankondigde dat de kwartaalomzet hoger was dan verwacht, wat wijst op het optimisme van investeerders rond AI-technologieën.

Voor 2024 voorziet Cliff Hou een gemengd beeld: een sterke groei in AI, een licht herstel voor smartphones en PC's, en een zwakke markt voor IoT en auto's. Overall is het echter bullish met vooral AI als drijvende factor.

TSMC verwacht dat AI-accelerators in 2024 een groei van 2,5 keer zullen doormaken. Voor PC's en smartphones wordt een bescheiden groei van 1 tot 3% verwacht, terwijl de autosector een daling van 3% tot een groei van 1% kan zien.

Ondanks deze variaties blijft de langetermijngroei sterk. Foundry-diensten, exclusief Intel Foundry Services, worden voorspeld om met 15 tot 20% te groeien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.